divendres, 10 de maig del 2013

La Plataforma Valls Viu celebra la retirada de l'ARE però rebutja la urbanització de Ruanes i el Rec de la Cavalleria a través del POUM


Demana que la prioritat sigui el Barri Antic i no crear-ne de nous perquè Valls ja disposa de zones de creixement urbanísic

Valls, 10/05/2013. La Plataforma Valls Viu (PVV) es mostra satisfeta perquè el govern municipal ha hagut de rectificar i ha demanat la retirada de l'Àrea Residencial Estratègica de Valls, avui al Plenari Municipal. Tot i això, la PVV lamenta que el govern no els hagi escoltat quan ja van demanar la retirada del projecte fa un any, quan era més que evident que no es faria i quan la modificació de la Llei d'Urbanisme feia possible demanar-ho. La PVV lamenta sobretot el tracte rebut pels alcaldes de Valls Dolors Batalla i especialment Albert Batet, que no va ser sincer amb els veïns afectats quan aquests li van demanar què acabaria passant amb l'ARE.
Els veïns i la PVV es van reunir amb l'alcalde abans de fer el segon pas amb els vuit contenciosos administratius que van interposar contra l'ARE de Ruanes el 2010; els veïns i la PVV pretenien aturar el procediment judicial si l'alcalde els confirmava la retirada de l'ARE, abans de fer importants despeses judicials. La PVV sosté que llavors Albert Batet ja tenia pensat retirar l'ARE, cosa que ho demostra que el juliol del 2012 anava ensenyant el Projecte del nou Museu al carrer Espardenyers, tal com també van denunciar la CUP i el PSC.



La Plataforma Valls Viu creu que dels dotze punts del seu manifest constituent del 2008, encara en són vigents sis:


4. Ens oposem a l’ARE (àrea residencial estratègica) de Ruanes i el Rec de la Cavalleria perquè:
  • No és veritat que ens falti sòl. Valls ja disposa de sòl planificat. De fet, sense tenir en compte aquesta ARE, la ciutat ja té aprovada la construcció de 4.589 habitatges.
  • Tenim habitatge protegit planificat a diferents zones estratègiques de Valls (Barri Antic, Hort del Carme, etc.).
5. Denunciem que es presenti aquesta ARE com la solució als problemes d'accessos i mobilitat que té la ciutat de Valls. El pont que ha de donar sortida al barri del Vilar no pot estar condicionat al desenvolupament d'aquesta ARE: és una infraestructura necessària i urgent per a la ciutat, i com a tal s'ha de realitzar independentment de si s'urbanitza Ruanes o no.
6. Considerem que Valls no pot continuar perdent zones d’alt valor agrícola, paisatgístic, ecològic i patrimonial com Ruanes o el Rec de la Cavalleria.
7. Constatem que estem en una forta frenada del mercat immobiliari. Per tant, la creació de 1.740 habitatges a Ruanes comportarà l’aturada de la resta del planejament estratègic que fa temps que estem esperant (PMU del Barri Antic, PERI de l’Hort del Carme, PERI del Portal Nou, PERI del Prado, etc.).
8. No volem que el Barri Antic segueixi convertint-se en un gueto. És el moment de posar tots els esforços a revitalitzar-lo i a no deixar-lo en un segon terme. La prioritat és el Barri Antic, i no Ruanes!
9. El Barri Antic ha de tornar a tenir la centralitat comercial, social i geogràfica que mai no hauria hagut de perdre.


La PVV també es mostra satisfeta pel fet que el Museu Casteller s'hagi tornat a ubicar al Barri Antic i s'hagi desvinculat de la urbanització de Ruanes.
Pel què fa als contenciosos administratius, la PVV en valorarà la seva retirada un cop s'hagi publicat al BOG l'anul·lació de l'ARE de Ruanes i el Rec de la Cavalleria.


















 
Free counter and web stats